Pig Flu

Visserligen så var det här inte valfritt men något jag inte ville ha som jag fick ändå. Jag pratar om sjukdom! Jag bryr mig inte alls om det är svininfluensa eller vanlig influensa men det är lika obehagligt. Många måste hålla med om att när man inte är sjuk så glömmer man bort hur hemskt det egentligen är, och när jag talar om huvudvärk, magont (man vet inte om det kommer ut där uppe eller nere), matt, hela kroppen värker ända in i benmärgen, snurrig så kan man genast relatera till någon gång man känt sig så hemskt dålig.

Efter djupare diskussioner med kollegor och min kära mor så har iallafall jag kommit underfund med att inte ta den här pandemi-varningen speciellt allvarligt.
Vi kan jämföra det med ett fästingbett, bara för att man har en fästing på sig så betyder ju inte det att man fått borrelia, likadant svininfluensa, bara för att man får den så kommer lungorna inte kollapsa. Många kan faktiskt bära på viruset utan att ens känna några symtom över huvudtaget. Däremot har jag bestämt mig för att vaccinera mig för att iallafall inte bidra med att sprida viruset vidare och orsaka någon annans död. Jag förstår inte vad folk velar över angående vaccinet förresten. Folk oroar sig bara för oroandets skull, det är så fruktansvärt fånigt. Wake up, va!



Somliga kan se det som världens undergång, andra inte, det här är mitt ställningstagande!


Steg över vattnet

Två gånger i mitt liv har jag beträtt den vad jag anser ostadigaste bron i Sverige. Första gången ville jag lägga mig ner och gråta för att jag inte kunde bevisa min bedrift men andra gången vägrade jag annat än dokumentation.
Denna bro är hög, smal, vinglig och gången är lösa metallplattor som viker sig för varje fotsteg. För att kunna ange höjd och ålder på denna ursinnigt äckliga bro fanns en skylt förr i tiden att läsa på men denna var vandaliserad och nerkastad i bergs-och vattenmassorna under bron. En kvinna som jag och min vapendragare och mentala stöd Petra mötte påväg tillbaka till fast mark sa att den funnits i 30 år iallafall efter dess att den blivit ombyggd från en stor, bastant westernbro i trä (jag förstår inte varför).
Aaaanyway så är denna bron den farligaste som finns, tills någon bevisat annat.


Vansinnig vighet krävs för att ta sig dit.


Man börjar alltid med myrsteg för att se till att plattorna bär.


En känsla av ånger och vilja att vända tillbaka tog vid.


Skam den som ger sig, jag klarade det!


Många meter under mig ligger skylten och plaskar.


Petras mentala styrka förvånar mig alltid lika mycket.


Nu kan jag pusta ut efter ha brobeträdelsen avklarad! Så länge jag fortfarande är i livet så finns alltid plats för galna förslag på vad jag ska ta mig an härnäst! Tack för denna gången.

Riskutbildning

I åratal har jag skjutit fram det uppenbara för att få ta körkort, riskutbildningen som det så vackert heter (halkbanan på svenska). Jag har aldrig kört på halt väglag, lagt övningskörningen på is (hihi) under vintertid och gått tillbaka till ruta ett som en treåring på två hjul vid vårsolens sista strålar på kanten till sommartid. Men nu äntligen(!) har jag tagit tummen ur och fått det gjort. Den synnerligen exemplariska eleven fick köra 5 varv för att få testa på olika hastigheter i olika hala väglag och klarade det galant och fick sista varvet ett extramoment som belöning, som om inte lovorden var pris nog!



Tyvärr har jag inga bildbevis men om du tvivlar på min bedrift så kan du kontakta transportstyrelsen via mail eller telefon på eget initiativ och höra om dem behagar lämna ut uppgifter.
Jag bifogar mail och telefonnummer här:
www.vv.se
Tfn: 0771-119 199


RSS 2.0